Daniela Montalbano: Jag brinner för det småskaliga hantverket

Vita by Daniela är ett bra alternativ för dig som konsumerar medvetet och gärna stöttar enskilda kreatörer i deras arbete. Daniela formger och tillverkar på egen hand alla smycken i sin verkstad i en Stockholmsförort.

Daniela, vad är hisspitchen för ditt varumärke?

Vita by Daniela är ett litet och personligt varumärke av mig, Daniela Montalbano, som ger dig smycken av högsta kvalitet och kärleksfullt hantverk. Allt är småskaligt producerat och fokuserat på etiskt sourcade material som ädelstenar och metaller.

Varför jobbar du med etiska/medvetna smycken?

– Jag vill snarare fråga: Varför jobbar inte alla med etiska och medvetna smycken, eller en etisk produktionskedja i allmänhet? För mig är valet självklart – jag vill ha ett gott samvete i det jag producerar och veta att ingen har farit illa. Jag vill veta att alla har fått skäliga löner och framförallt att inget barn har tvingats jobba eller utsatts för orättvisor. Jag är i en position där jag har möjlighet att aktivt göra dessa val och jag vill helt enkelt inte stödja den produktion som inte värnar om dess medarbetare.

Numera är samtliga stenar i smyckena etiskt sourcade. Jag har valt att göra så eftersom det är en hjärtefråga för mig. Överlag är min strävan att jobba enbart med etiska material, så om du är en medveten konsument som värnar om hållbarhet har du hittat rätt!

Vem är du när du inte är i verkstan?

– En glad tjej på 32 år, haha. Jag bor i Stockholm med pojkvän och numera den lilla cockerpoo-valpen Stevie. Det är så mysigt att ha honom med mig i verkstan, som en liten härlig verkstadskompis. Jag älskar att leva det ”goda livet” – att äta gott, dricka gott och åka på härliga resor. Jag är nog en typisk storstadsmänniska, som drömmer om ett lantställe vid Siljan i Dalarna.

Vad är din drivkraft som smyckesformgivare?

– Jag vill skapa smycken genom det hantverk jag älskar och dela med mig av denna passion till andra som är intresserade – både när det kommer till kunskap och i härliga projekt. Jag älskar att få jobba med händerna och se saker växa fram och jag känner mig så privilegierad som får göra det här. Och att folk vill ha det jag skapar. Det låter kanske cheesy men det är underbart!

 

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment