Vita By Daniela

Vad är Vita by Daniela?

Vita by Daniela är ett litet och personligt varumärke av mig, Daniela Montalbano, som ger dig smycken av högsta kvalitet och kärleksfullt hantverk. Allt är småskaligt producerat och fokuserat på etiskt sourcade material som ädelstenar och metaller.

Numera är samtliga stenar i smyckena etiskt sourcade. Jag har valt att göra så eftersom det är en hjärtefråga för mig. Överlag är min strävan att jobba enbart med etiska material, så om du är en medveten konsument som värnar om hållbarhet har du hittat rätt!

Fokus är framförallt unikt handgjorda smycken på beställning. Det har blivit många förlovnings- och vigselringar men även andra projekt är superroliga och jag tar mig an allt där jag känner att min stil kan ge ett spännande resultat.

Okej, men vad innebär etiskt sourcade material eller Fair Trade?

Jo, det innebär att samtliga människor inblandade i produktionskedjan har rättvisa villkor, skäliga löner, tillgång till rätt säkerhetsutrustning i jobbet och framförallt, inget barnarbete. När man skapar ett smycke som ska hänga med någon under lång tid tycker jag det är otroligt viktigt att tänka på vad som har lett fram till just detta. Jag vill se diamanten för dess glitter, inte för dess smutsiga och orättvisa produktionsvillkor.

Vem är jag som gör smyckena?

Jag heter Daniela Montalbano och är baserad i Stockholm. Jag brinner för hantverket och njuter när jag får vara i min verkstad och nynna med i bakgrundsmusiken medan jag sakta ser hur ännu ett smycke blir till. Det är mitt bränsle i tillvaron och inget gör mig gladare än när jag får privilegiet att göra smycken åt folk!

Att jobba med händerna ligger i familjen, men det har alltid varit textil. Det var mest en slump att jag föll för metallen istället, då jag gick en första kurs i silversmide för många år sedan.